یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با اشاره به اینکه «داشتن برنامه غذایی مناسب به عنوان عامل کنترلی بیماری آلزایمر مطرح است.» تاکید کرد:« مصرف مناسب ویتامین های گروه B، اسید فولیک و ویتامین B6 و B12 اهمیت بالایی دارد و تاکید می شود بیماران این ویتامین ها را از منابع غذایی دریافت کنند.»
دکتر خدیجه رحمانی گفت:«آلزایمر نوعی اختلال مغز به همراه از دست دادن حافظه است و در این میان حافظه، قضاوت، قدرت یادگیری و شخصیت فرد مبتلا آسیب می بیند که در مراحل اولیه بیماری با از دست دادن حافظه کوتاه مدت و مشکل یافتن لغت مناسب طی صحبت کردن و یا پرسش مکرر یک سئوال و سختی در تصمیم گیری و برنامه ریزی، بدگمانی، تغییراتی در حس بویایی و چشایی و بینایی، افسردگی و کاهش قوه ابتکار و تغییرات شخصیتی و مشکلاتی در تفکر و اندیشه و حتی خیالبافی همراه است.»
وی ادامه داد:«با مطالعات بالینی در این زمینه مشخص شده استرس اکسیداتیو به گسترش بیماری مربوط است و بیشترین عامل پیشرفت بیماری آلزایمر است وعناصر موثر در استرس اکسیداتیو، رادیکال های آزاد است که منجر به تخریب نورون ها می شود و باید گفت پیروی از رژیم غذایی مناسب نقش حمایتی و غیر مستقیم در کنترل بیماری آلزایمر دارد.»
این متخصص تغذیه افزود:«از میان مواد مغذی که در تولید رادیکال های آزاد نقش دارند افزایش قابل توجه آهن و روی است و دیده شده میزان آهن و روی در بیماران مبتلا به آلزایمر بالاتر است همچنین افزایش میزان جیوه نیز در این میان موثر است که باید گفت میزان سلنیوم در مقابل افزایش جیوه، به عنوان یک عامل حفاظتی افزایش می یابد در نهایت افزایش آهن و روی موجب تخریب نورون ها می شود و متابولیسم روی در مغز موجب تشکیل پلاک های آمیلوئید شده که نورون ها را تخریب کرده و عملکرد طبیعی مغز را مختل می کند.»
این عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور ادامه داد:« همانطور که اشاره شد در بحث تغذیه داشتن برنامه غذایی مناسب به عنوان عامل کنترلی این بیماری مطرح است و از جمله ویتامین هایی که ممکن است از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند ویتامین E است و تا 2000 واحد بین المللی این ویتامین می تواند پیشرفت این بیماری را کند و آهسته کند و باید گفت در مقابل، افزایش هر واحد کلسترول تخریب نورون ها را افزایش می دهد و دیده شده با تضعیف حافظه ارتباط دارد بنابراین دریافت کافی ویتامین E و سلنیوم و سایر آنتی اکسیدان ها ضروری است.»
وی گفت:«مشکل دیگر بیماران مبتلا به آلزایمر این است که ممکنه مکانیسم تنظیم وزن آنها مختل شود که در این صورت با کاهش وزن مواجه می شوند البته این مسئله براساس پیشرفت بیماری و فرم آن که متفاوت است ممکن است در مورد افرادی که دچار افسردگی و کاهش تحرک بدنی می شوند عکس بوده و دچار افزایش وزن شوند بنابراین کنترل وزن یکی از شاخص های مهم تغذیه در بیماران است و دریافت کافی میزان پروتئین و انرژی کافی مهم بوده تا وزن در حد نرمالی بماند. در این میان اصلاح شیوه زندگی و مداخله رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ توده اسکلتی عضلانی دارد و در صورتی که افراد مبتلا از آفتاب استفاده نمی کنند استفاده از مکمل ویتامین D بسیار مهم است.»
این عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد:«از میان ویتامین ها، مصرف مناسب ویتامین های گروه B، اسید فولیک و ویتامین B6 و B12 اهمیت بالایی دارد و تاکید می شود بیماران این ویتامین ها را از منابع غذایی دریافت کنند و در مواقع ضروری استفاده از مکمل ها با نظر متخصص تغذیه توصیه می شود.»
وی تاکید کرد:«پیشنهاد می شود افراد مبتلا در برنامه غذایی خود سالاد را قبل از غذای اصلی مصرف کنند در این میان مصرف کافی مایعات و موادی که حاوی کولین هستند مانند لوبیای سویا و تخم مرغ توصیه می شود.
دریافت کافی کوآنزیم Q10 اهمیت بسیاری دارد چرا که حضور آن در بافت های فعال مهم است و در نهایت کاهش چربی های اشباع و هیدروژنه توصیه می شود و باید گفت افزایش هر 1 واحد کلسترول موجب تضعیف حافظه می شود.
مواد مغذی دیگری وجود دارند که گفته شده در جلوگیری از پیشرفت آلزایمر موثر هستند اما مطالعات کافی بر روی آنها صورت نگرفته است بنابراین تاکیدی بر آنها نمی شود.»
دکتر خدیجه رحمانی گفت:«آلزایمر نوعی اختلال مغز به همراه از دست دادن حافظه است و در این میان حافظه، قضاوت، قدرت یادگیری و شخصیت فرد مبتلا آسیب می بیند که در مراحل اولیه بیماری با از دست دادن حافظه کوتاه مدت و مشکل یافتن لغت مناسب طی صحبت کردن و یا پرسش مکرر یک سئوال و سختی در تصمیم گیری و برنامه ریزی، بدگمانی، تغییراتی در حس بویایی و چشایی و بینایی، افسردگی و کاهش قوه ابتکار و تغییرات شخصیتی و مشکلاتی در تفکر و اندیشه و حتی خیالبافی همراه است.»
وی ادامه داد:«با مطالعات بالینی در این زمینه مشخص شده استرس اکسیداتیو به گسترش بیماری مربوط است و بیشترین عامل پیشرفت بیماری آلزایمر است وعناصر موثر در استرس اکسیداتیو، رادیکال های آزاد است که منجر به تخریب نورون ها می شود و باید گفت پیروی از رژیم غذایی مناسب نقش حمایتی و غیر مستقیم در کنترل بیماری آلزایمر دارد.»
این متخصص تغذیه افزود:«از میان مواد مغذی که در تولید رادیکال های آزاد نقش دارند افزایش قابل توجه آهن و روی است و دیده شده میزان آهن و روی در بیماران مبتلا به آلزایمر بالاتر است همچنین افزایش میزان جیوه نیز در این میان موثر است که باید گفت میزان سلنیوم در مقابل افزایش جیوه، به عنوان یک عامل حفاظتی افزایش می یابد در نهایت افزایش آهن و روی موجب تخریب نورون ها می شود و متابولیسم روی در مغز موجب تشکیل پلاک های آمیلوئید شده که نورون ها را تخریب کرده و عملکرد طبیعی مغز را مختل می کند.»
این عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور ادامه داد:« همانطور که اشاره شد در بحث تغذیه داشتن برنامه غذایی مناسب به عنوان عامل کنترلی این بیماری مطرح است و از جمله ویتامین هایی که ممکن است از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند ویتامین E است و تا 2000 واحد بین المللی این ویتامین می تواند پیشرفت این بیماری را کند و آهسته کند و باید گفت در مقابل، افزایش هر واحد کلسترول تخریب نورون ها را افزایش می دهد و دیده شده با تضعیف حافظه ارتباط دارد بنابراین دریافت کافی ویتامین E و سلنیوم و سایر آنتی اکسیدان ها ضروری است.»
وی گفت:«مشکل دیگر بیماران مبتلا به آلزایمر این است که ممکنه مکانیسم تنظیم وزن آنها مختل شود که در این صورت با کاهش وزن مواجه می شوند البته این مسئله براساس پیشرفت بیماری و فرم آن که متفاوت است ممکن است در مورد افرادی که دچار افسردگی و کاهش تحرک بدنی می شوند عکس بوده و دچار افزایش وزن شوند بنابراین کنترل وزن یکی از شاخص های مهم تغذیه در بیماران است و دریافت کافی میزان پروتئین و انرژی کافی مهم بوده تا وزن در حد نرمالی بماند. در این میان اصلاح شیوه زندگی و مداخله رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ توده اسکلتی عضلانی دارد و در صورتی که افراد مبتلا از آفتاب استفاده نمی کنند استفاده از مکمل ویتامین D بسیار مهم است.»
این عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد:«از میان ویتامین ها، مصرف مناسب ویتامین های گروه B، اسید فولیک و ویتامین B6 و B12 اهمیت بالایی دارد و تاکید می شود بیماران این ویتامین ها را از منابع غذایی دریافت کنند و در مواقع ضروری استفاده از مکمل ها با نظر متخصص تغذیه توصیه می شود.»
وی تاکید کرد:«پیشنهاد می شود افراد مبتلا در برنامه غذایی خود سالاد را قبل از غذای اصلی مصرف کنند در این میان مصرف کافی مایعات و موادی که حاوی کولین هستند مانند لوبیای سویا و تخم مرغ توصیه می شود.
دریافت کافی کوآنزیم Q10 اهمیت بسیاری دارد چرا که حضور آن در بافت های فعال مهم است و در نهایت کاهش چربی های اشباع و هیدروژنه توصیه می شود و باید گفت افزایش هر 1 واحد کلسترول موجب تضعیف حافظه می شود.
مواد مغذی دیگری وجود دارند که گفته شده در جلوگیری از پیشرفت آلزایمر موثر هستند اما مطالعات کافی بر روی آنها صورت نگرفته است بنابراین تاکیدی بر آنها نمی شود.»
الثلاثاء سبتمبر 10, 2013 4:24 pm من طرف starss501
» دانلود فیلم زیبای Devdas
الجمعة أبريل 05, 2013 10:42 pm من طرف مهرزاد
» پرسش و پاسخ
الجمعة أبريل 05, 2013 10:16 pm من طرف مهرزاد
» دوستای گل من خودشون رو معرفی کنن ...!
الجمعة أبريل 05, 2013 9:43 pm من طرف مهرزاد
» درخواست فیلم
الثلاثاء ديسمبر 18, 2012 7:24 am من طرف edvik
» موسیقی کلاسیک
الجمعة نوفمبر 16, 2012 9:18 am من طرف somi
» نوستالژی، شما یادتون نمیاد... / متن و تصاویر
الأحد أغسطس 26, 2012 1:36 pm من طرف مهرزاد
» این دفعه دیگه واقعاً یادش بخیر !!!! / تصاویر
الأحد أغسطس 26, 2012 7:44 am من طرف somi
» تولد تولد تولدت مبارک مهرزاد خان گل
السبت أغسطس 25, 2012 5:28 pm من طرف مهرزاد