سعی میکنیم دستور غذاهای خونگی رو اینجا بذاریم ... البته خوش مزه هاشو
المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
أفضل 10 فاتحي مواضيع
2 مشترك
دستور پخت چند غذای خانگی و اصیل ایرانی
somi- مدیر بازنشسته
- جنسیت :
تعداد پستها : 439
امتیاز : 507
پستهای پسندیده شده : 30
متولد : 2000-07-01
تاریخ عضویت : 2011-08-13
سن : 24
حالت من : :)
- مساهمة رقم 1
دستور پخت چند غذای خانگی و اصیل ایرانی
somi- مدیر بازنشسته
- جنسیت :
تعداد پستها : 439
امتیاز : 507
پستهای پسندیده شده : 30
متولد : 2000-07-01
تاریخ عضویت : 2011-08-13
سن : 24
حالت من : :)
- مساهمة رقم 2
رد: دستور پخت چند غذای خانگی و اصیل ایرانی
دلمه فلفل مخصوص پردیسا
این غذا خیلی سخت درست میشه اما خیلی هم خوش مزه هست و البته من خودم از خوردنش سیر نمیشم
این مقدارهایی که داده شده برای 6 نفر کافی هست
مواد لازم :
برنج : یک کیلو
فلفل دلمه ای : دوکیلو
کشمش پلویی : نیم کیلو
سبزی دلمه ای: یک کیلو
ترخون خشک شده : یک قاشق مربا خوری
لوبیا قرمز : 200 گرم
گوشت چرخ کرده : 300 گرم
مغز گردو : 200 گرم
لپه : 100 گرم
نمک و زرد چوبه و روغن : به میزان لازم
رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذا خوری
1- برنج را باید از شب قبل با محلول دو قاشق نمک در دو پارچ اب خیس کنید
2- لوبیا قرمز را هم باید از شب قبل در اب خیس کنید
3- ترخون را نیز با نصف استکان اب مخلوط گرده و بگذارید دو ساعت خیس بخورد
4- کشمش پلویی را پاک کرده بشویید و در صافی بریزید تا اب ان گرفته شود
5- سبزی دلمه را پس از پاک کردن و شستن خرد کرده وهمراه با ترخون خیس خورده سرخ میکنیم برای این کار از یک سوم لیوان روغن استفاده میکنیم و حد اقل بیست دقیقه با شعله متوسط سبزی را تفت میدهیم و هر چند ثانیه انرا هم میزنیم که ته نگیرد
6- مغز گردو را به قطعاتی در اندازه کشمش و حتی بزرگتر خرد میکنیم نباید زیاد خرد شود طوری که حین خوردن غذا مزه ان زیر دندان حس شود
7- لپه را با چهار لیوان اب با شعله متوسط میگذاریم تا به مدت دو ساعت بپزد و باید مواظب باشیم شعله را طوری تنظم کنیم که پس از پخته شدن لپه ها اب اضافی ته ظرف نماند در اینصورت باید تا زمانی که تمام اب ان تبخیر شود شعله را روشن بگذاریم
8- لوبیا قرمز را باید مدت دو تا سه ساعت با شعله متوسط تا ملایم بپزیم و مانند لپه باید شعله را طوری تنظیم کنیم که پس از پخت لوبیاها اب اضافی نماند اگر نه باید شعله را همچنان روشن نگه دارم تا اب ان کاملا تبخیر شود و باید مراقب بود ته نگیرد ... این برای حفظ طعم حبوبات غذاست که نباید با دور ریختن اب اضافی و ابکش کردن انرا از دست داد
9- گوشت چرخ کرده را همراه با یک سوم لیوان روغن سرخ کنید و سعی کنید تا حد ممکن تکه های گوشت به هم نچسبند مقداری که سرخ شد یک قاشق چایخوری زرد چوبه و دو قاشق مربا خوری نمک را به گوشت اضافه کرده و دوباره با ان تفت میدهیم
10- پس از سرخ شدن گوشت چرخ کرده ، کشمش را به گوشت اضافه میکنیم و5 دقیقه با شعله متوسط تفت میدهیم و مرتب به هم میزنیم تا یکنواخت سرخ شود بعد مغز گردو را هم به ان اضافه کرده و 5 دقیقه دیگر سرخ میکنیم
11- در این مرحله گوشت سرخ شده به همراه گردو و کشمش ، سبزی سرخ شده و لپه پخته را به لوبیا قرمزپخته اضافه کرده مواد را کاملا قاطی میکنیم و همزمان با شعله ملایم 5 دقیقه تفت میدهیم و انرا چند بار هم میزنیم که ته نگیرد
12 - درست کردن مایع دلمه : دوقاشق سرپر رب را در دوقاشق روغن تفت میدهیم فقط به اندازه ای که رب از خامی در بیاید نهایتا 5 دقیقه طول میکشد و مرتب باید رب را هم بزنیم تا نسوزد بعد سه لیوان آب جوشده را به آن اضافه میکنیم و میگذاریم ده دقیقه با رب بجوشد تا کاملا رنگ بگیرد
13 – فلفل ها را شسته از قسمت ساقه ان برش میزنیم طوری که هسته و مغز فلفل همراه ساقه از فلفل بیرون بیاد . سپس مغز را از ساقهو ته فلفل جدا میکنیم طوری که بتوان ته برش داده شده فلفل را مانند در روی آن گذاشت .
14 – برنج را آبکش کرده ( چون از قبل خیس شده بسته به نوع برنج 10 تا 20 دقیقه )
15 – برنج آبکش شده را با مواد دلمه مخلوط کرده و یک سوم لیوان روغن مایع را روی ان ریخته و هم میزنیم تا مواد یکدست مخلوط شود
16 – حالا فلفل ها را با مخلوط برنج و مواد دلمه پرکرده و دو قاشق از مایع دلمه را روی مواد داخل فلفل ریخته سپس در فلفل را گذاشته و در قابلمه میچینیم ... در آخر که فلفل ها را پر کردیم و در ظرف چیدیم باقیمانده مایع را زیر فلفل ها درون ظرف میریزیم درب قابلمه را دمکنی گذاشته و میگذاریم تا با شعله ملایم 20 دقیقه تا نیم ساعت کاملا دم بکشد
این غذا خیلی سخت درست میشه اما خیلی هم خوش مزه هست و البته من خودم از خوردنش سیر نمیشم
این مقدارهایی که داده شده برای 6 نفر کافی هست
مواد لازم :
برنج : یک کیلو
فلفل دلمه ای : دوکیلو
کشمش پلویی : نیم کیلو
سبزی دلمه ای: یک کیلو
ترخون خشک شده : یک قاشق مربا خوری
لوبیا قرمز : 200 گرم
گوشت چرخ کرده : 300 گرم
مغز گردو : 200 گرم
لپه : 100 گرم
نمک و زرد چوبه و روغن : به میزان لازم
رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذا خوری
1- برنج را باید از شب قبل با محلول دو قاشق نمک در دو پارچ اب خیس کنید
2- لوبیا قرمز را هم باید از شب قبل در اب خیس کنید
3- ترخون را نیز با نصف استکان اب مخلوط گرده و بگذارید دو ساعت خیس بخورد
4- کشمش پلویی را پاک کرده بشویید و در صافی بریزید تا اب ان گرفته شود
5- سبزی دلمه را پس از پاک کردن و شستن خرد کرده وهمراه با ترخون خیس خورده سرخ میکنیم برای این کار از یک سوم لیوان روغن استفاده میکنیم و حد اقل بیست دقیقه با شعله متوسط سبزی را تفت میدهیم و هر چند ثانیه انرا هم میزنیم که ته نگیرد
6- مغز گردو را به قطعاتی در اندازه کشمش و حتی بزرگتر خرد میکنیم نباید زیاد خرد شود طوری که حین خوردن غذا مزه ان زیر دندان حس شود
7- لپه را با چهار لیوان اب با شعله متوسط میگذاریم تا به مدت دو ساعت بپزد و باید مواظب باشیم شعله را طوری تنظم کنیم که پس از پخته شدن لپه ها اب اضافی ته ظرف نماند در اینصورت باید تا زمانی که تمام اب ان تبخیر شود شعله را روشن بگذاریم
8- لوبیا قرمز را باید مدت دو تا سه ساعت با شعله متوسط تا ملایم بپزیم و مانند لپه باید شعله را طوری تنظیم کنیم که پس از پخت لوبیاها اب اضافی نماند اگر نه باید شعله را همچنان روشن نگه دارم تا اب ان کاملا تبخیر شود و باید مراقب بود ته نگیرد ... این برای حفظ طعم حبوبات غذاست که نباید با دور ریختن اب اضافی و ابکش کردن انرا از دست داد
9- گوشت چرخ کرده را همراه با یک سوم لیوان روغن سرخ کنید و سعی کنید تا حد ممکن تکه های گوشت به هم نچسبند مقداری که سرخ شد یک قاشق چایخوری زرد چوبه و دو قاشق مربا خوری نمک را به گوشت اضافه کرده و دوباره با ان تفت میدهیم
10- پس از سرخ شدن گوشت چرخ کرده ، کشمش را به گوشت اضافه میکنیم و5 دقیقه با شعله متوسط تفت میدهیم و مرتب به هم میزنیم تا یکنواخت سرخ شود بعد مغز گردو را هم به ان اضافه کرده و 5 دقیقه دیگر سرخ میکنیم
11- در این مرحله گوشت سرخ شده به همراه گردو و کشمش ، سبزی سرخ شده و لپه پخته را به لوبیا قرمزپخته اضافه کرده مواد را کاملا قاطی میکنیم و همزمان با شعله ملایم 5 دقیقه تفت میدهیم و انرا چند بار هم میزنیم که ته نگیرد
12 - درست کردن مایع دلمه : دوقاشق سرپر رب را در دوقاشق روغن تفت میدهیم فقط به اندازه ای که رب از خامی در بیاید نهایتا 5 دقیقه طول میکشد و مرتب باید رب را هم بزنیم تا نسوزد بعد سه لیوان آب جوشده را به آن اضافه میکنیم و میگذاریم ده دقیقه با رب بجوشد تا کاملا رنگ بگیرد
13 – فلفل ها را شسته از قسمت ساقه ان برش میزنیم طوری که هسته و مغز فلفل همراه ساقه از فلفل بیرون بیاد . سپس مغز را از ساقهو ته فلفل جدا میکنیم طوری که بتوان ته برش داده شده فلفل را مانند در روی آن گذاشت .
14 – برنج را آبکش کرده ( چون از قبل خیس شده بسته به نوع برنج 10 تا 20 دقیقه )
15 – برنج آبکش شده را با مواد دلمه مخلوط کرده و یک سوم لیوان روغن مایع را روی ان ریخته و هم میزنیم تا مواد یکدست مخلوط شود
16 – حالا فلفل ها را با مخلوط برنج و مواد دلمه پرکرده و دو قاشق از مایع دلمه را روی مواد داخل فلفل ریخته سپس در فلفل را گذاشته و در قابلمه میچینیم ... در آخر که فلفل ها را پر کردیم و در ظرف چیدیم باقیمانده مایع را زیر فلفل ها درون ظرف میریزیم درب قابلمه را دمکنی گذاشته و میگذاریم تا با شعله ملایم 20 دقیقه تا نیم ساعت کاملا دم بکشد
Soheil- همکار انجمن
- جنسیت :
تعداد پستها : 390
امتیاز : 593
پستهای پسندیده شده : 38
متولد : 1985-02-04
تاریخ عضویت : 2009-10-16
سن : 39
حالت من : cool
- مساهمة رقم 3
رد: دستور پخت چند غذای خانگی و اصیل ایرانی
دستت درد نکنه باید اینو دست کنم ببینم مزش چطوریه که اینهمه ازش تعریف میکنی ..!!!
الثلاثاء سبتمبر 10, 2013 4:24 pm من طرف starss501
» دانلود فیلم زیبای Devdas
الجمعة أبريل 05, 2013 10:42 pm من طرف مهرزاد
» پرسش و پاسخ
الجمعة أبريل 05, 2013 10:16 pm من طرف مهرزاد
» دوستای گل من خودشون رو معرفی کنن ...!
الجمعة أبريل 05, 2013 9:43 pm من طرف مهرزاد
» درخواست فیلم
الثلاثاء ديسمبر 18, 2012 7:24 am من طرف edvik
» موسیقی کلاسیک
الجمعة نوفمبر 16, 2012 9:18 am من طرف somi
» نوستالژی، شما یادتون نمیاد... / متن و تصاویر
الأحد أغسطس 26, 2012 1:36 pm من طرف مهرزاد
» این دفعه دیگه واقعاً یادش بخیر !!!! / تصاویر
الأحد أغسطس 26, 2012 7:44 am من طرف somi
» تولد تولد تولدت مبارک مهرزاد خان گل
السبت أغسطس 25, 2012 5:28 pm من طرف مهرزاد